Bedrijven

Datagedreven energie-advies

Bij Resourcefully ondersteunen we bedrijventerreinen en bedrijven die worden beperkt door netcongestie, zodat ze weer kunnen groeien. Daarnaast begeleiden we bedrijven in de transitie van fossiele brandstoffen naar schone, betaalbare energieoplossingen, waarmee we samen bouwen aan een duurzame toekomst.

Resourcefully helpt verduurzamen

U moet of wilt verduurzamen maar weet niet hoe? De komende jaren zullen bedrijven veel meer elektriciteit gaan gebruiken, voor mobiliteit en warmte. Veel ondernemers volgen het nieuws en maken zich zorgen over de toekomst.
Ondernemers kunnen hierover veel vragen hebben.

  • Is het mogelijk om te groeien of wordt netcongestie een probleem?
  • Hoe verduurzaam ik op een slimme manier mijn wagenpark?
  • Ik heb warmte over, is deze warmte te gebruiken voor het verwarmen van andere bedrijven of woningen?
  • Is een batterij aanschaffen rendabel?
  • Zal ik zonnepanelen op mijn dak plaatsen?
  • Hoe kan ik van het gas af?


Resourcefully maakt complexe energievraagstukken inzichtelijk met geavanceerde energiesimulaties en biedt flexibele oplossingen. Wij brengen de feiten, waarmee u uw strategie kunt bepalen. We adviseren integraal over de warmtetransitie, het laden van elektrische voertuigen, lokale energieopwekking, batterijopslag en het voorkomen van netcongestie.
Wij gebruiken onze data science technologie om diepgaande analyses uit te voeren. Hiermee ontwikkelen we toekomstscenario’s die we doorrekenen.
De basis van elk advies is ons unieke Energietransitie model.

Lees meer over ons Energietransitie model




Waarom kiezen voor een scan van Resourcefully?

1. Onafhankelijk advies


We werken volledig onafhankelijk en bieden eerlijk advies zonder belangenverstrengeling

2. Snel geleverd


Binnen 6 weken ontvangt u een volledig adviesrapport, zodat u snel stappen kunt zetten.

3. Op maat gemaakt

Onze aanbevelingen zijn afgestemd op de unieke situatie van uw bedrijf.

4. Ervaring


We hebben al meer dan 180 bedrijven geholpen met energieadvies.

Met onze adviezen leveren we feiten en antwoorden die van toepassing zijn op de specifieke situatie en wensen van uw bedrijf.
We bieden drie soorten adviezen:

EnergieScan

Wilt u weten hoe ver uw bedrijf is in de energietransitie en of verder onderzoek nodig is? Met deze (quick)scan krijgt u een helder beeld van uw energieverbruik en zonne-energieopwekking. We geven u praktische tips om energie te besparen, kosten te verlagen en uw bedrijfsprocessen slimmer in te richten.

FlexScan

Bedrijven staan steeds vaker voor complexe energie-uitdagingen. De FlexScan biedt diepgaand inzicht in uw huidige energiegebruik en helpt bij het ontwerpen van een duurzame, kostenbesparende en toekomstbestendige energiehuishouding.

Collectieve Scan

Onze Collectieve Scan biedt inzicht in gezamenlijke energiebehoeften en kan een oplossing zijn voor netcongestie door het uitwisselen van transportcapaciteit. Het laat zien hoe een collectief energiesysteem de zelfconsumptie van lokaal opgewekte zonne-energie kan vergroten, energiekosten kan verlagen en stabiele, voorspelbare prijzen kan bieden.


Om de energietransitie te realiseren gaan we graag met u in gesprek over uw vragen.

David Plomp

Projectmanager, Bedrijven
+31 624275537
d.plomp@resourcefully.nl

Vanaf 2023 hebben we aan meer dan 180 bedrijven betaalbare en toekomstbestendige energietransitie adviezen gegeven met ons model.

atom/icon/quote
  • Door het advies van Resourcefully kwamen we erachter dat er veel meer opties zijn om te verduurzamen dan van tevoren gedacht.
  • We liepen aan tegen netcongestie en Resourcefully gaf ons inzicht in wat wél kan.

Charlotte Bakker
Programmamanager Duurzame Stad Hoorn
Regio West Friesland

EnergieScan


Inzicht in energie-uitdagingen met EnergieScan

Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met complexe energie-uitdagingen, zoals zero-emission (ZE) zones, de warmtetransitie en negatieve prijzen tijdens piekuren van zonne-energie. De groeiende vraag naar elektriciteit, sterk variërende energieprijzen en de beperkte capaciteit van het stroomnet leiden tot knelpunten die een directe impact op de bedrijfsvoering kunnen hebben. Netcongestie kan de groei van bedrijven belemmeren door het energieverbruik te beperken. De EnergieScan is een (quick) scan die inzicht biedt in de huidige energiehuishouding van uw bedrijf en oplossingen levert voor een duurzame en kostenbesparende toekomst. Deze scan is gericht op bedrijven die (nog) geen last hebben van netcongestie, maar willen begrijpen wat de energietransitie voor hen betekent. Of voor bedrijven die erover nadenken om hun bedrijf te gaan verduurzamen.

Wat is de EnergieScan?
De EnergieScan is een onderzoek dat inzicht biedt in waar u bedrijf staat in de energietransitie. Met behulp van data-analyse via ons model identificeren we knelpunten en kansen om uw energiehuishouding te verbeteren. We richten ons daarbij op:

  • Krijg is in de toekomst last van netcongestie?
  • De impact en rendabiliteit van een batterij
  • Hoe verduurzaam ik op een slimme manier mijn wagenpark?
  • Het identificeren van verbruikspieken en energieverspilling
  • Optimalisatie van zelfconsumptie van zonne-energie

Waarom kiezen voor een EnergieScan?
Wilt u inzicht in de voortgang van uw bedrijf in de energietransitie en weten of verder onderzoek nodig is? Met een EnergieScan krijgt u een duidelijk overzicht van uw energieverbruik, zonne-energieopwekking en mogelijke risico’s van netcongestie op korte termijn. We bieden praktische tips om energie te besparen, kosten te verlagen en uw bedrijfsprocessen efficiënter in te richten.

Wilt u weten wat u kunt verwachten? We kunnen u een voorbeeld van een EnergieScan sturen.

Interesse?

Neem contact op met ons



FlexScan


Strategisch energieadvies uitgebreide FlexScan

Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met complexe energie-uitdagingen. Zoals netcongestie, de zero-emission (ZE) zones, de warmtetransitie en negatieve prijzen tijdens uren met veel zonopwek. Deze groeiende vraag naar elektriciteit, sterk variërende energieprijzen en de beperkte capaciteit van het stroomnet leiden tot knelpunten die directe impact kunnen hebben op de bedrijfsvoering. Netcongestie kan de groei van bedrijven beperken, doordat het energieverbruik wordt begrensd.
Maar de energietransitie levert ook nieuwe kansen! De FlexScan is een deepscan voor bedrijven die te maken hebben met netcongestie of strategisch advies nodig hebben om te verduurzamen. U ontvangt aanbevelingen om uw energieverbruik te optimaliseren, kosten te besparen en uw bedrijfsprocessen slimmer in te richten. Bovendien brengen we de potentie van zonnepanelen op uw locatie in kaart.

Wat is de FlexScan?
De FlexScan is een diepgaand onderzoek naar de energiehuishouding van uw bedrijf. Met ons energietransitie- en flexmodel analyseren en optimaliseren we belangrijke thema’s zoals:

  • Energieverbruik en opwekking
  • Mobiliteit: elektrificatie en slim laden van het wagenpark
  • De warmtetransitie
  • Batterij-opslag
  • De mogelijkheden en beperkingen als er spraken is van netcongestie
  • Collectieve oplossingen (als u op een bedrijventerrein zit)

Wat kan u verwachten?
Wanneer u een FlexScan aanvraagt komen we langs om kennis te maken, delen we onze eerste inzichten op basis van uw kwartierdata en bespreken we uw onderzoeksvraag. Vervolgens stellen we gezamenlijk een aantal scenario’s op die we uitwerken in een advies. Dit is geen lijvig rapport maar een duidelijke PowerPoint met veel plaatjes. Beschreven staan de scenario’s voor groei en verduurzaming, een businesscase en een concreet advies met een stappenplan. We lichten het rapport toe in een videogesprek en bespreken de vervolgstappen.
We kunnen u een voorbeeld van een FlexScan sturen. Dan krijgt u een voorbeeld en weet u wat u kunt verwachten.





Interesse?

Neem contact op met ons



Collectieve scan


Collectieve oplossingen voor bedrijventerreinen


Met onze collectieve scans adviseren wij bedrijven op bedrijventerreinen over manieren om netcongestie aan te pakken, te verduurzamen en warmte te delen. De oplossingen liggen vaak in gezamenlijke initiatieven, zoals groeps-TO’s (een overeenkomst die onderling het uitwisselen van transportcapaciteit mogelijk maakt) of het collectief la den van elektrische voertuigen.

Door samen te investeren en energie te delen, kunnen bedrijven kosten verlagen en werken aan een toekomstbestendige, duurzame energievoorziening. Samenwerking biedt de mogelijkheid om meer lokaal opgewekte zonne-energie optimaal te benutten, wat de energiekosten verlaagt. Dit bevordert duurzame groei.


Voor welke bedrijven?
Onze Collectieve Scan is geschikt voor bedrijven met verschillende energieprofielen die elkaar goed aanvullen of bedrijven met veel flexibiliteit. Denk aan bedrijven die:

  • Hun aansluiting niet kunnen uitbreiden door beperkingen in maximaal gecontracteerd transportvermogen (GTV).
  • Een overschot aan zonne-energie hebben dat op piekmomenten niet direct kan worden benut.
  • Hun GTV niet volledig benutten.

Wat is de Collectieve Scan?

De Collectieve Scan analyseert de
energiebehoeften en -oplossingen voor bedrijven op een bedrijventerrein. We
onderzoeken bij elk bedrijf het energieprofiel, inclusief vermogen,
elektriciteitsverbruik en zonne-opwekking. Deze data combineren we tot efficiënte
collectieve oplossingen. Na analyse ontvangt u een adviesrapport met scenario’s
voor besparingen, verduurzaming en kostenreductie, inclusief een presentatie
met concrete aanbevelingen en een stappenplan.


Interesse?

Neem contact op met ons



Hieronder kunt u onze flyer voor bedrijven en de flyer voor bedrijventerreinen downloaden.