Over ons
Wij zijn adviseurs voor energietransitie in steden. We helpen steden hun schone energie ambities te realiseren.
Slimmer en
schoner
Onze visie We willen de energietransitie in steden waar maken. Toegepaste innovaties, elektrische mobiliteit en ICT zijn de sleutel tot succes. Dit animatie laat zien hoe elektrische mobiliteit en duurzaam opgewekte energie elkaar versterken en een oplossing bieden om onze steden gezonder en duurzamer te maken. Ons missie Overstappen naar lokaal duurzaam energie om een stroominfarct te voorkomen.
De vraag naar elektriciteit stijgt razendsnel. Netwerken staan onder gevaarlijk hoge spanning. Daarom moeten buurten zelf meer energie opwekken. Resourcefully zoekt naar de meest efficiënte manieren om dat te doen.
Resourcefully zoekt alternatieven voor fossiele brandstoffen. Fossiele brandstoffen zijn verantwoordelijk voor toenemende CO2-uitstoot en vervuiling, met grote gevolgen voor het klimaat en onze gezondheid. Een ecologische crisis komt steeds dichterbij, het is tijd om nu actie te ondernemen!
We werken onafhankelijk Zonne-, wind-, aardwarmte- of water-energie. Elektrische auto’s en verwarming. Resourcefully werkt vrij van technische oplossingen. We zoeken de optimale oplossing in samenwerking met stakeholders en kiezen daarbij de technieken die nodig zijn.
Zo zorgen we voor een aanpak met de grootst mogelijke draagvlak en impact.
We werken op 3 niveaus

1. Op wijk niveau
Slim monitoren en energie management laten zien wat de waarde van energieverbruik en -opwek is.

2. Op regionaal en landelijk niveau
Schone opwek op grote schaal en projecten die focussen op het sturen van consumptie en flexibele energie-opslag.

3. Op Europees niveau
Samenwerkingen met organisaties uit verschillende landen om samen oplossingen te ontwikkelen, informatie te delen en best practices uit wisselen.Ons identiteit De bedrijfsnaam 'Resourcefully' is gebaseerd op het woord 'resource', dat betekent letterlijk ‘hulpbron’. De belangrijkste hulpbronnen waar we mee werken zijn hieronder gesymboliseerd, energie, water en de aarde. Onze naam, Resourcefully refereert hiernaar en dit drukt de noodzaak uit om efficiënt en met verbeeldingskracht te handelen in een complexe situatie, zoals de energietransitie waar we als maatschappij mee bezig zijn.
Als we vindingrijk en flexibel handelen, kunnen we ons aanpassen aan nieuwe, schone energiebronnen en mobiliteitsconcepten om de uitputting van natuurlijke hulpbronnen te vertragen.

Het bedrijfslogo is een hagedis, een perfect voorbeeld van aanpassing aan beschikbare natuurlijke bronnen. De hagedis past zich al 40 miljoen jaar aan, onder variërende extreme omgevingsomstandigheden qua temperatuur, vochtigheid en klimaat en gerelateerde hulpbronnen noodzakelijk om voort te bestaan. Deze variëren van natte, tropische regenwouden tot extreem droge woestijnen.
De kleuren in het logo symboliseren drie hernieuwbare energiebronnen: water (blauw), de zon (geel) en de aarde (groen).