EV laadinfrastructuur

Datagedreven energie-advies

Resourcefully kan adviseren over slimme flexibele laadsystemen voor elektrische auto’s, om overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen.

Slim Laden

Als er steeds meer laadpalen komen in een wijk of op een bedrijventerrein is het belangrijk om na te denken over de laadinfrastructuur. Netcongestie en netaansluiting optimalisatie worden steeds belangrijkere onderdelen van de kosten.
Eigen energie opwekking, flexibel laden en netimpact bepalen de keuzes voor de beste toekomstscenario’s. We kunnen u inzicht geven in parkeergedrag, laadbehoefte en type aansluiting. Ook kunnen we adviseren over het optimaal gebruiken van zonnepanelen of het combineren van parkeren en zonne-energie. Soms is een minder grote netaansluiting nodig, waardoor kosten kunnen worden bespaard.

Met informatie van stakeholders kunnen we een dashboard ontwikkelen. Het dashboard brengt alle energiestromen in beeld en vertaalt de technische informatie in duidelijke indicatoren. Er kunnen verschillende scenario’s worden gesimuleerd, zoals bijvoorbeeld een scenario waarin het gebruik van netstroom wordt geminimaliseerd of een scenario waarin gebruik wordt gemaakt van slim Laden.
Resourcefully Dashboard Demo’s:

Energietransitie model

Flexibiliteit loont

Bijschrift korte toelichting

Om de energietransitie te realiseren gaan we graag met u in gesprek over uw vragen.

Avi Ganesan

Projectmanager, Energy System Innovation
a.ganesan@resourcefully.nl